Scopul inelelor O-Ring

Scopul inelelor O-Ring

Un inel O-Ring este o garnitură mecanică care are forma unui inel și sunt plasate în caneluri și sunt concepute pentru a gestiona compresia între două părți. Apoi funcționează pentru a crea o etanșare, făcându-le una dintre cele mai comune etanșări văzute în proiectarea mașinilor.

Scopul inelelor O-Ring

Scopul principal al inelelor O-Ring este de a preveni scurgerea fluidului sau a aerului, deoarece acţionează ca un dispozitiv de etanşare. Când inelul este strâns între două suprafețe, acesta ocupă spațiul liber și apoi împiedică eliberarea oricărui fluid sau aer. De asemenea, își păstrează forma, așa că odată ce sunt eliberați, vor reveni în mod natural la forma lor anterioară. Este memoria care permite inelelor O-Ring să etanșeze la presiune scăzută sau fără presiune. Când se aplică presiune, inelul O-Ring este strâns de peretele canelurii și acest lucru provoacă expansiune în direcția opusă.

Ce material este folosit?

Sunt realizate dintr-o gamă largă de materiale, în funcție de aplicația pentru care sunt necesare. Unele inele O-Ring vor intra în contact cu substanțe chimice sau căldură și, prin urmare, necesită materiale diferite pentru a face față acestui lucru. Pentru a numi câteva, inelele O-Ring pot fi făcute din:
  • Poliuretan
  • Fluorocarbon
  • Neopren
  • Silicon
  • Nitril

În ce aplicații sunt folosite?

Inelele O-Ring sunt extrem de versatile, ceea ce înseamnă că pot fi utilizate într-o gamă largă de aplicații. Sunt ieftine de fabricat, în timp ce instalarea este simplă, iar înlocuirile sunt ieftine. Când sunt întreținute corect, sunt și foarte durabile.

Așadar, pot fi utilizați în aplicații în care cilindrii hidraulici se mișcă rapid și pun presiune pe garnituri, dar și într-o serie de alte aplicații care pot varia de la industria auto și aerospațială până la computerele interne.

Beneficiile

Au capacitatea de a rezista la uzură, în timp ce nu necesită instrumente de instalare specializate. Întreținerea este simplă și sunt, de asemenea, rentabile. Sunt foarte rezistente la căldură și substanțe chimice, ceea ce înseamnă că sunt potrivite într-o gamă largă de aplicații.

Contactați echipa noastră de vânzări la office@fabricadecauciuc.ro pentru a afla cum inelele noastre O-Ring va pot ajuta în aplicația dumneavoastră!

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!