Aparate reazem din neopren

Aparatele de reazem utilizate pentru rezemarea suprastructurilor podurilor de cale ferata si sosea sunt alcatuite din straturi succesive de cauciuc pe baza de neopren, intercalate intre table de otel denumite armaturi si asigura transmiterea solicitarilor de orice natura de la suprastructura la infrastructura. Prin constructia lor permit miscarile de translatie si rotatie a suprastructurii in anumite limite, fara a crea suprasolicitari in vreunul din elementele podului.

Aparatele de reazem se utilizeaza la rezemarea suprastructurilor de beton sau metalice cu deschideri de pana la 80m ,pentru reactiuni cuprinse intre 20 si 500 tone. Domeniul de temperatura in care se utilizeaza este -35 C.

Se pot confectiona cu unul sau mai multe straturi de neoprene, cu grosimea cuprinsa intre 8 si 12mm. Numarul de armaturi variaza in functie de tipul reazemului, de la 1 pana la 10 armaturi.

De la marginea aparatului de reazem pana la armaturi se lasa un strat de neopren de aproximativ 5mm pentru a proteja suprafata metalica de actiunea coroziva a agentilor atmosferici. Inainte de introducerea armaturilor in matrita de vulcanizat se curata suprafetele prin decapare pentru indepartarea oxizilor, se fosfateaza pentru a asigura o suprafata rugoasa de legatura cu stratul de cauciuc dupa care se aplica un adeziv de tip chemosil realizand astfel o aderenta superioara.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!