Care este materialul potrivit la inelul O-Ring pentru temperatură înaltă?

Care este materialul potrivit la inelul O-Ring pentru temperatură înaltă?
Când vine vorba de deteriorarea compusului, căldura este una dintre forțele cele mai distructive. Prin urmare, înțelegerea „care este cel mai bun inel O-Ring pentru temperatură înaltă” este un factor crucial. Dacă lucrați cu temperaturi de peste 150°C, atunci există o serie de materiale pe care le puteți lua în considerare, cum ar fi FKM, FVMQ și FFKM, pentru a numi doar câteva.

Inele O pentru uleiuri, combustibili și gaze auto

Vitonul este unul dintre cele mai bune materiale disponibile, în special atunci când este utilizat cu uleiuri, grăsimi și combustibili la temperaturi ridicate. O alternativă la aceasta este poliacrilatul sau ACM, așa cum se știe că are rezistență împotriva uleiurilor minerale, precum și a fluidelor de motor, cutie de viteze și transmisie. Inelele O-Ring ACM au capacitatea de a rezista la temperaturi de 150°C.

Nitrilul hidrogenat sau HNBR are o temperatură maximă de 140°C și, din nou, acesta este compatibil cu combustibilii, uleiurile și gazele auto, deși nu este potrivit pentru utilizarea cu hidrocarburi clorurate sau acizi puternici.

TFE/P sau Aflas are capacitatea de a manipula majoritatea mediilor chimice care sunt utilizate în etanșarea auto. Are capacitatea de a rezista la o temperatură de până la 204°C.

Inelele O-Ring din Silicon sau WMQ/VMP oferă rezistență la temperaturi de până la 230°C, iar unele variante ale acestui material pot suporta până la 300°C. Acestea sunt utilizate în mod obișnuit acolo unde există o expunere mare la UV, ozon și intemperii, deși nu sunt potrivite pentru utilizare în apă caldă, aplicații chimice sau dinamice.

Inelele O-Ring din PTFE au capacitatea de a suporta temperaturi de până la 250°C și oferă rezistență chimică la acizi, alcalii și solvenți. De fapt, are și capacitatea de a rezista la temperaturi de până la -200°C.

FEP provine din aceeași gamă de materiale ca și PTFE. Deși are multe dintre aceleași caracteristici, poate funcționa doar la o temperatură de 204°C. Aceste etanșări sunt atât rezistente la substanțe chimice, cât și la căldură, la fel ca PTFE, deși oferă un nivel crescut de flexibilitate.

FFKM este cunoscut și sub mărci precum Perlast, Perflour și Simriz. Acesta este disponibil pentru utilizare într-o gamă largă de aplicații și, prin urmare, sunt disponibile într-o gamă de grade de materiale, ceea ce le permite să funcționeze la temperaturi care variază de la 230°C la 320°C.
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!